Proizvodi

EBIT d.o.o.

 

Omikron
MultiCash
MultiCash@SmartOffice
EastNets
SafeWatch
EastNets en.Reporting
EastNets en.Recovery
EastNets en.Duplicate Detection
SmartStream Technologies
Corona Cash
Corona Investigations
H&S
PAM Storage
Callatay&Wouters
Thaler
   
   
 
 
Corona Cash


SmartStream Corona dizajnirana je da automatizuje poravnanje transakcija (reconciliations) koje dolaze iz različitih sistema banke. Ovim se omogućava veća kontrola i monitoring toka transakcija. Koristeći iskustvo i ekspertizu koje poseduje SmartStream u polju automatizovanog poravnavanja transakcija, Corona nosi Zlatnu Akreditaciju i u potpunosti je prilagođena SWIFT standardu (SWIFTReady Gold accredited). Modularni dizajn Corone znači da je aplikacija prolagodljiva za banke svih veličina i njihovim specifičnim potrebama za kontrolom upravljanja transakcija (transaction management control).

Moduli Corone pružaju napredne funkcionalne karakteristike za poravnanja novčanih transakcija bilo kada u toku dana (intra-day reconciliation of cash transactions), hartija od vrednosti i poruka potvrde. Aplikacija podržava više platformi, dajući fleksibilnost pri ispunjenju zahteva banke, bez obzira na njenu veličinu , poslovne linije ili postojeće IT infrastrukture. Corona ima za cilj da pruži veću operativnu efikasnost uz smanjenje operativnih trošova i rizika kroz poboljšano upravljanje transakcijama i upravljanje izuzetcima (exception management). Prepoznavanje i rešavanje izuzetaka (exceptions) ranije u životnom ciklusu transakcije (transaction lifecycle) pruža precizniji prikaz pozicije i omogućava bankama da donose odluke zasnovane na informacijama.

Funkcionalne karakteristike Corona Cash Efikasno poravnanje (reconciliation) novčanih transakcija od vitalnog je značaja za pružanje isplativog back-office poslovanja. Ciljevi Corone su da obezbedi konzistentnost i kontrolu kroz inteligentna pravila poklapanja (matching rules) koja su integrisana u „intra-day” platformu. Poravnanje novčanih transakcija u bilo kom trenutku tokom dana (intra-day cash reconciling) može značajno smanjiti izloženost riziku, jer se problematične transakcije mogu na vreme identifikovati. Corona je dizajnirana da podrži zahteve zahteve banke za nostro i vostro poravnanjima. Upotrebom Corone banke mogu smanjiti troškove ispravljanja grešaka, uz poboljšanje back-office efikasnosti i kontrole operativnih troškova usled povećanja obima poslovanja. Integrisano upravljanje izuzetcima, utvrđivanje razloga nastanka greške, eskalacija i revizija podpomažu umanjenje operativnog rizika i poboljšanje vidljivosti procesa poravnanja novčanih transakcija. Model za poravnavanje korišćen u Coroni, omogućava pomno praćenje pozicija, krajnjeg i prilagođenog stanja, što bankama pruža veću mogućnost efikasnijeg korišćenja novčanih pozicija (cash balances). Banka je u boljoj poziciji da planira svoja stanja i protok novca. Ovim putem, banka je u stanju da prognozira tok gotovine i efikasnije upravlja likvidnošću u realnom vremenu. Pomoću procesa automatizacije, otklanja se ručna obrada dokumenata, a banka može da dobije sveobuhvatan uvid u poziciju i efikasniju kontrolu finansijske izloženosti, naglašavajući nedoslednosti kada se one pojave.

 

 
 

Home

Proizvodi

Usluge

Partneri

Linkovi

Kontakt

www.ebit.co.rs  •